#
#

Aloittavan tanssijan kurssit


Tanssiharrastuksen aloittaminen on helpointa suomalaisista perustansseista (valssi, foksi, tango) eli maanantain starttikurssiltamme. Voit valita ohjelmaasi myös joitakin alkeista lähteviä tiiviskursseja. Me myös tarvittaessa neuvomme mielellämme sekä puhelimitse 050 4640600 että sähköpostitse tanssikoulu (at) tanssis.fi, sillä tanssilajit ovat vaikeustasoltaan erilaisia.

Metodimme lähtee siitä, että jokainen voi tanssia ja jokaisen kanssa voi tanssia. Opetamme siten, että asiat esitetään selkeästi ja harjoitteita toistetaan riittävän paljon. Tanssin ilo lähtee siitä, että taito karttuu rennossa kivassa oppimisympäristössä. Myös miehet eli viejät rohkeasti mukaan kursseillemme!

LAVATANSSIEN STARTTIkurssi


Aika: maanantaisin klo 18.45-20. Voit aloittaa kurssin joka viikko. Kurssi pyörii joka maanantai koko kevään ajalla 15.1.-28.5. Ei tuntia pääsiäisenä ma 2.4. eikä vappuaattona ma 30.4.
Sisältö: vuoroviikoin valssin ja foksin alkeet tai valssin ja tangon alkeet, tunnin lopuksi myös hieman helppoa ja hauskaa kävelyhumppaa, jos ehditään. Tule yksin tai parin kanssa.
Käyntikerrat: noin 3-4 kertaa, kunnes valssi ja foksin & tangon perusaskeleet sujuvat.

LAVATANSSIEN ALKEISJATKO


Aika: maanantaisin klo 20.15-21.30. Kurssin voi aloittaa joka viikko. Kurssi pyörii joka maanantai koko kevään ajalla 15.1.-28.5. Ei tuntia pääsiäisenä ma 2.4. eikä vappuaattona ma 30.4.
Sisältö: Opetusohjelmassa 12 kerran aikana ovat valssin vasen käännös, foksin ja tangon käännökset (oikea keinukäännös, vasen keinukäännös sekä neljänneskäännökset oikealle ja vasemmalle) sekä samban ja vaihtoaskelhumpan perusteet. Poissaolot eivät haittaa, mutta suotavaa on käydä aina kun pääsee.
Käyntikerrat: Minimi 12 kertaa. Kurssilla on kiertävä opetusohjelma eli opetus vaihtelee hieman viikoittain. 

treeniohjeita


Ohjelmamme perustuu lyhytkurssi- ja tasokurssijärjestelmään. Kurssit käydään numerojärjestyksessä: alkeet = 1, jatko = 2 jne. Aloita uusi laji siis aina 1-tasosta eli alkeista. Yleisohje on, että tasot 1-3 ovat tanssilavakäyttöön sopivaa perustanssia, ja tasot 4-6 ovat edistyneen lajiharrastajan kursseja, joiden käyminen edellyttää säännöllistä tanssitreenausta ja oman kehonhallinnan kehittämistä.

Suositus on, että tanssiharrastuksen ensimmäisenä vuotena käy säännöllisesti yhdessä tukiryhmässä (maanantain lavatanssien alkeisjatkoryhmässä) ja ota kiinnostuksen mukaan oheen muiden lajien 1-2-tasoja. Aloittavalle tanssijalle sopivat esim. tango, hidas valssi, jive ja fusku, rumba, salsa ja cha cha. Kursseja on myös suositeltavaa kerrata, sillä kurssin käyminen yhden kerran ei vielä useinkaan johda tanssilliseen osaamiseen, jossa tanssi sujuu vaivattomasti ja viejä muistaa harjoitellut kuviot hyvin. Tanssiharrastuksen toisena vuonna voit siirtyä käymään tiiviskurssien ja muiden lajien 3-4-tasoja.

Ilmoittautuminen: ison salin kursseille ei tarvitse ilmoittautua, mutta pienen salin kursseille on ennakkoilmoittautuminen joko tekstiviestillä 050 4640600 tai sähköpostitse tanssikoulu (at) tanssis.fi.

Muita aloittavalle sopivia kursseja keväällä 2018

TIIVISKURSSEJA JA TEEMAILTOJA (ei tarvitse ilmoittautua):
Tangon alkeiskurssi ma 26.3. klo 20.15-21.30 jatkuen ti 27.3. samaan aikaan.
Tanssikurssi pareille su 8.4. klo 13-14.45. Valssi, foksi ja beatrock aivan alkeista. Kurssi on tarkoitettu oman parin kanssa tuleville ja sopii siten myös hääpareille ja häävieraille. Hinta: 39€/pari. Kurssille ei tarvitse ilmoittautua.

LATTAREIDEN JA ROKKIEN ALKEISKURSSIT
Kun tanssiharjoittelu alkaa tulla tutuksi, voit ottaa ohjelmaasi myös rokkilajeja ja lattareita, esim. seuraavat:

Jive & fusku alkeet viikonlopun tiiviskursseina, aikataulut löydät omalta sivultaan tästä. Ei tarvitse ilmoittautua.
Salsa alkeet tiistaisin klo 18-19 ajalla 16.1.-6.2. (4 kertaa pienessä salissa, ilmoittaudu ennakkoon).
Rumba alkeet tiistaisin klo 19-20 ajalla 16.1.-6.2. (4 kertaa pienessä salissa, ilmoittaudu ennakkoon).
Cha cha alkeet sunnuntaisin klo 15-16 ajalla 18.2.-25.2. (2 kertaa). Ei tarvitse ilmoittautua.

Usein kysyttyä


Tarvitseeko maanantain starttikurssille ilmoittautua?
Ei tarvitse. Tule vain paikan päälle hieman ennen kurssin alkua.
Voiko kursseille tulla yksin?
Kyllä.
Voiko tanssia oman parin kanssa?
Kyllä.
Millaiset kengät pitää olla mukana?
Aluksi voi ottaa mukaan mitkä tahansa siistipohjaiset mukavat jalkineet, mutta kumipohjaisia lenkkareita kannattaa välttää, koska ne eivät luista. Suosittelemme umpinaisia kenkiä, ei sandaaleja. Kun harrastuksesta tulee säännöllistä, myymälästämme voi ostaa haljasnahkapohjaiset tanssikengät tai tanssilenkkarit.
Voiko alkeiskurssille tulla, vaikka ei ole tanssinut?
Kyllä. Maanantain starttikurssi klo 18.45-20 on nimenomaan aivan alkeista aloittaville.
Millaiset vaatteet kursseilla on?
Tavalliset arkivaatteet, mutta varaudu siihen, että lämmin tulee. T-paita tai urheilupaita on hyvä ratkaisu.

Kysy rohkeasti lisää puhelimitse, sähköpostitse tai yhteystietolomakkeellamme.