#
#

Argentiinalainen tango


Argentiinalainen tango on tyylikäs tanssi, jolla on pitkä historia 1800-luvun lopulta alkaen ja jossa on monia eri tyylejä. Nykyisin laji on yksi kansainvälisimmistä tansseista.

Tunneillamme pyrimme antamaan kuvan tangon keskeisistä tyyleistä siten, että päähuomio on tangon seuratanssinomaisuudessa eli ns. milongoissa (=tangotansseissa) käytetyssä tyylissä (milonguero-tyyli).

Tangovalssi ja milonga ovat argentiinalaisen tangoperinteen muita tansseja, ja ne kuuluvat myös tangokurssiemme ohjelmistoon.

Canyengue on vanhaa argentiinalaista tangoa, jota eräät argentiinalaiset opettajat ovat opettaneet kansainvälisesti 1990-luvulta lähtien. Sille on ominaista vahvasti nojaava tanssiasento ja yksinkertainen kävelyyn perustuva liikekieli. Kiinnostus tangon juuria kohtaan on kasvanut, ja esim. Pariisissa on vuosittain Tango Roots -niminen vanhan tangon festivaali.

Bachatango tai electrotango on puolestaan uusi tanssilaji, jonka perusaskel pohjautuu bachataan. Lajia voi tanssia sekä latinomaisesti että tangomaisesti. Musiikkina lajissa käytetään uutta electrotangoa. Tyyliltään bachatango on kaunis tanssilaji, jonka yksinkertainen perusaskel tekee siitä helposti omaksuttavan. Laji sopii myös suomalaisen tangon tanssijoille, kaikille tangosta kiinnostuneille.

aikataulut syksyllä 2018


Uusi tilamme on Klingendahlissa, os. Pyhäjärvenkatu 5, käynti Eteläpuiston puolelta, 1. krs.

Argentiinalaisen tangon viikonloppu pe-su 7.-9.9.:

Argentiinalainen tangovalssi alkeet pe 7.9. klo 18.30-20. Tule yksin tai kaksin.
Arg.tango alkeet tiiviskursseina la 8.9. klo 12.30-14 jatkuen su 9.9. samaan aikaan.
Arg.tango alkeisjatko pe 14.9. klo 18-20. Kurssin käytyäsi voit siirtyä sunnuntain ryhmään.

Arg.tango 3 sunnuntaisin klo 18-19.15.

Arg.tango 2 (alkeisjatko) sunnuntaisin klo 19-20. Yhteistä treeniaikaa kolmoskurssin kanssa klo 19-19.15.