#
#

Argentiinalainen tango


 

Argentiinalainen tango on tyylikäs tanssi, jolla on pitkä historia 1800-luvun lopulta alkaen ja jossa on monia eri tyylejä. Nykyisin laji on yksi kansainvälisimmistä tansseista.

Tunneillamme pyrimme antamaan kuvan tangon keskeisistä tyyleistä siten, että päähuomio on tangon seuratanssinomaisuudessa eli ns. milongoissa (=tangotansseissa) käytetyssä tyylissä (milonguero-tyyli).

Tangovalssi ja milonga ovat argentiinalaisen tangoperinteen muita tansseja, ja ne kuuluvat myös tangokurssiemme ohjelmistoon.

Canyengue on vanhaa argentiinalaista tangoa, jota eräät argentiinalaiset opettajat ovat opettaneet kansainvälisesti 1990-luvulta lähtien. Sille on ominaista vahvasti nojaava tanssiasento ja yksinkertainen kävelyyn perustuva liikekieli. Kiinnostus tangon juuria kohtaan on kasvanut, ja esim. Pariisissa on vuosittain Tango Roots -niminen vanhan tangon festivaali.

Bachatango tai electrotango on puolestaan uusi tanssilaji, jonka perusaskel pohjautuu bachataan. Lajia voi tanssia sekä latinomaisesti että tangomaisesti. Musiikkina lajissa käytetään uutta electrotangoa. Tyyliltään bachatango on kaunis tanssilaji, jonka yksinkertainen perusaskel tekee siitä helposti omaksuttavan. Laji sopii myös suomalaisen tangon tanssijoille, kaikille tangosta kiinnostuneille.

Aikataulut kevätkaudella 2018


ARGENTIINALAINEN TANGO & TANGOVALSSI PERUSKURSSIT
Kurssit keskiviikkoisin pienessä salissa klo 20.15-21.15 seuraavasti:
Arg.tango alkeiskurssi ajalla 17.1.-7.2. Ilmoittaudu ennakkoon.
Arg.tango alkeisjatko ajalla 14.2.-7.3. Ilmoittaudu.
Tangovalssi alkeet ajalla 14.3.-4.4. Ilmoittaudu ennakkoon.
Tangovalssi & arg.tango jatkokurssi ajalla 11.4.-2.5. Ilmoittaudu.

Bachatango alkeet pienessä salissa tiistaisin klo 19-20 ajalla 8.5.-29.5. (4 kertaa). Ilmoittaudu ennakkoon.

Argentiinalaisen tangon jatkokurssi
Jatkoryhmä kokoontuu isossa salissa sunnuntaisin klo 17-18 alkaen su 21.1. Ryhmään tarvitaan oma treenipari. Ei tuntia talvilomaviikolla 4.3. eikä pääsiäisenä 1.4.

Argentiinalaisen tangon 3-taso
Edistyneiden ryhmä kokoontuu isossa salissa sunnuntaisin klo 18-19 alkaen su 21.1. Ryhmään tarvitaan oma treenipari. Ei tuntia talvilomaviikolla 4.3. eikä pääsiäisenä 1.4.

Arg.tangoryhmien yhteinen päättäjäismilonga su 6.5. klo 17-18.30. Päättäjäistanssit on tarkoitettu kaikille arg.tangoryhmissämme kevään aikana harjoitelleille.