#
#

Häävalssi ja muut häätanssit


Häävalssikurssi on kertaluontoinen opastus valssin perusteisiin ja häätanssien tapakulttuuriin. Lisäksi valssia voi harjoitella maanantaisin starttikurssillamme joka ma klo 18.45-20.
Huom. Tanssimaan ei opi yhdellä harjoituskerralla! Toivomme siis, että pyritte järjestämään aikaa vähintään kolmelle opetustunnille esim. siten, että häävalssikurssi + kaksi käyntikertaa maanantain starttikurssilla.
Hinnat: häävalssikursseille ostetaan lippuja, joita voi käyttää muillekin ryhmätunneille, esim. maanantain starttikurssille. Kertamaksu (yksi lippu) on 13 €/hlö/tunti. Kerralla voi ostaa myös enemmän lippuja, esim. 4 lippua on 39 € (4 lipulla pariskunta käy kahdella tunnilla, 1 lippu/hlö/tunti). Opiskelija-alennus on 10% kaikista hinnoista ja nuorisoalennus 50%. Tarkemman hinnaston löydät omalta sivultaan tästä.
Häätanssiksi voi valita muunkin kuin valssin. Tällöin räätälöimme häätanssin valittuun biisiin yksityistunneillamme. Yleensä häätanssi vaatii enemmän harjoitusta kuin häävalssi, joten tilaa yksityistunnit hyvissä ajoin ennen häitä, mieluiten jo 4-5 kk aiemmin, jotta harjoitteluaikaa jää riittävästi. Tilaukset 050 4640600 (soita arkisin klo 10-14) tai sähköpostitse tanssikoulu(at)tanssis.fi. Kolmen kerran sarja maksaa 120 €, ja voit maksaa tunnit myös yksitellen 41+41+38 €.

Häävalssikurssin sisältö:

 • valssin perusteet
 • opastus häävalssin valintaan ja tapakulttuuriin
 • vanhempien valssi ja sitä koskevat tavat
 • pitkän puvun ja laahuksen asettamat vaatimukset tanssimiselle
 • suositustempot (soittonopeudet) valitulle valssille

AIKATAULUT keväällä 2018


Häävalssikurssit keväällä torstaisin pienessä salissa klo 20.15-21.30 seuraavasti: 15.2., 15.3., 12.4. ja 17.5. Varaa paikkasi ennakkoon! Valssia voi opetella myös joka maanantai lavatanssien starttikurssilla klo 18.45-20. Maanantain kurssille ei tarvitse ilmoittautua, ja kurssin voi aloittaa joka viikko, opetamme aina aivan alkeista lähtien.

Tanssikurssi pareille su 8.4. klo 13-14.45. Valssi, foksi ja beatrock aivan alkeista. Kurssi on tarkoitettu oman parin kanssa tuleville ja sopii siten myös hääpareille ja häävieraille. Hinta: 39€/pari. Kurssille ei tarvitse ilmoittautua.

Yksityistunteja annamme joka päivä. Saatavilla on eniten iltapäiväaikoja klo 15, 16 tai 17, mutta myös ilta- ja viikonloppuaikoja.

YLEISIÄ OHJEITA

Jos tanssit vain häävalssin, etkä järjestä tanssihäitä:

 • aloittakaa harjoittelu niin ajoissa, että pystytte käymään vähintään 3 ohjatulla tunnilla,
 • häävalssikurssin lisäksi voitte käydä maanantain starttikurssilla tai ottaa yksityistunteja.

Jos järjestät tanssihäät (orkesterihäät):

 • suosittelemme perustanssitaidon hankkimista eli maanantain starttikurssin jälkeen myös alkeisjatkokurssia maanantaisin klo 20.15-21.30 (valssi, foksi, tango, ym.)
 • aloita siis tanssinopiskelu mieluiten jo puoli vuotta ennen häitä.

Jos haluat tanssia jonkin muun häätanssin kuin valssin:

 • varaudu siihen, että tarvitset 3-5 yksityistuntia onnistuaksesi,
 • luomme teille häätanssin mihin tahansa haluamaanne kappaleeseen.

Myös vanhempien valssi kannattaisi harjoitella ennakkoon yhdessä. Ryhmäyksityistunneillemme voi tulla myös perheen ja tuttavien kesken, mikä on erittäin suositeltavaa.