#
#

Hidas valssi


Hitaaseen valssimusiikkiin tanssitaan kahta erilaista tanssia. Toinen, jota useimmiten tarkoitetaan hitaasta valssista puhuttaessa, on ns. englantilainen hidas valssi, jonka perusaskel on eteen-sivulle-yhteen. Toinen versio on ns. amerikkalainen hidas valssi, jossa perusaskel on ohi-sivulle-paikalla (ns. siksak-valssi). Suositus: opettele ensin englantilainen hidas valssi. Sen alkeiskurssit sopivat jo ensimmäisen kauden tanssinopiskelijoille.

Kurssiaikatauluissamme termi hidas valssi tarkoittaa nimenomaan englantilaista hidasta valssia, ja amerikkalaista kutsumme yksinkertaisesti amerikkalaiseksi valssiksi.

Kävelyvalssi puolestaan on lavatanssi, jossa kaikki askeleet kävellään linjaan. Tätä versiota nähdään jossain määrin suomalaisilla lavoilla, ja siihen voi soveltaa esim. tangosta tuttuja kävelykäännöksiä.

Fuusiovalssi on uusi tapa tanssia valssia: siinä yhdistetään vaikutteita muista tanssilajeista, ja pohjana on kuitenkin hitaan valssin tanssitaito sekä englantilaisesta että amerikkalaisesta hitaasta valssista.

Kausiemme ohjelmat vaihtelevat, joten kaikkia lajeja ei ole joka kausi.

Aikataulut kesällä 2018


HIDAS VALSSI 1-2-3
Hidas valssi alkeet
ke 13.6. klo 20.15-21.15 jatkuen to 14.6. samaan aikaan.
Hidas valssi 2 ke 27.6. klo 20.15-21.15 jatkuen to 28.6. samaan aikaan.
Hidas valssi 3 ke 4.7. klo 20.15-21.15 jatkuen to 5.7. samaan aikaan.