#
#

Jive ja fusku


Jive ja fusku ovat suomalaisia rokkitansseja. Jivessä tehdään ns. triple step (vaihtoaskel) ja rock-step (rokkiaskel) , ja fuskussa kirjaimellisesti fuskataan tripla eli sen sijaan tehdään vain yksi askel. Perusrytmi on molemmissa sama eli 6 iskua, ja peruskuviotkin ovat pitkälle samoja. Siksi nämä lajit on helppo oppia yhdessä samalla kurssilla. Suomessa soitetaan nykyään lavoilla paljon nopeaa foksimusiikkia, joten fuskua tarvitaan lavoilla enemmän, mutta tanssiliikunnan kannalta jive on urheilullisempi ja rikkaampi tanssi. Tyylimme jivessä on joka keholle sopiva rento jenkkityyli, ns. east coast swing.

Aikataulut keväällä 2018


Tästä löydät kurssien aikataulut. Kurssiohjelmat löytyvät alempaa tältä sivulta.

Jive & fusku alkeet + jatko

Jiven & fuskun alkeiskurssi on neljän tunnin kokonaisuus ja jatkokurssi samoin neljän tunnin kokonaisuus. Alkeis- ja jatkokurssin käytyäsi voit jatkaa lajia säännöllisessä viikkoryhmässä (jive & fusku 3) keskiviikkoisin klo 19-20.

HUHTIKUUSSA:
Jive & fusku alkeet tiiviskursseina la 21.4. klo 13-14.45 jatkuen su 22.4. samaan aikaan.
Jive & fusku jatko la 5.5. klo 13-14.45 jatkuen su 6.5. samaan aikaan.

Ei ennakkoilmoittautumista, tule vain paikan päälle ennen kurssia. HUOM. Alkeissa on yleensä lievä pula yksin tulevista miehistä, joten sinkkumiehet rohkeasti mukaan!

Jiven alkeiskurssin ja jatkokurssin voi kerrata maksutta yhden kerran, jos olet käynyt kurssit kokonaan (yht. 8 tuntia). Kertauskortin saat kurssin viimeisellä kerralla. Kurssien kertaamista suositellaan joka tapauksessa erityisesti miehille, vaikka siirtyisitkin jo jive 3 -tasolle.

Jive & fusku 3

Jive ja fusku 3 sisältää neljä erilaista neljän kerran jaksoa (A, B, C ja D), yhteensä 16 kertaa. Jatkokurssin käytyäsi voit aloittaa kurssin minkä jakson alusta tahansa. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 19-20. Jaksot alkavat seuraavasti:

  • C-jakso ajalla 17.1.-7.2. (4 kertaa)
  • D-jakso ajalla 14.2.-7.3. (4 kertaa)
  • A-jakso ajalla 14.3.-4.4. (4 kertaa)
  • B-jakso ajalla 11.4.-2.5. (4 kertaa)
  • C-jakso ajalla 9.5.-30.5. (4 kertaa)

Käy 3-kurssi vähintään kahteen kertaan ennen siirtymistä seuraavalle tasolle. Viejien eli miesten kannattaa myös ottaa tavaksi, että kertaa yhtä tasoa samalla kun opiskelee toista (suositus on siten kaksi viikkoharjoitusta).

Fusku special -tiiviskurssit

Fusku special taso 3 la 12.5. klo 13-14.45. Helppoja, tanssittavia fuskun kuvioita normaalin kurssiohjelmamme ulkopuolelta. Sopii jive & fusku 3 -ryhmässä treenaaville.

Fusku special jiveklubissa treenaaville kauden päätteeksi su 13.5. klo 17-18.45 jatkuen su 20.5. samaan aikaan. Edistyneille kuvioita normaalin kurssiohjelmamme ulkopuolelta.

Jiveklubi

Jiveklubi on urheilullinen tanssiryhmä aktiivisille harrastajille. Ryhmän taso edellyttää alempien tasojen hyvää osaamista myös nopeissa tempoissa. HUOM. Ryhmä edellyttää säännöllistä osallistumista. 2-3 peräkkäistä poissaoloa on suositeltavaa paikata yksityistunnilla. Klubi kokoontuu keväällä torstaisin klo 19-20 ajalla 18.1.-10.5.

Kurssiohjelmat


Jive ja fusku alkeet
1) perusaskeleet molempiin lajeihin, 2) naisen vienti käden alta ja palautus, 3) paikanvaihto & mies käden alta, 4) paikanvaihto & käden vaihto selän takana.

Jatkokurssi
5) paikanvaihto kahden käden otteessa, 6) she goes he goes (=palautuksesta miehen käännös käden alta), 7) pumpsit fuskuun, 8) pumpsit jiveen, 9) rusetista purku selän taa.

Kolmoskurssi
A-jakso: teemana erilaiset spinit (OK-otteessa, VK-otteessa avoimena & olkaspin.
B-jakso: teemana rullaukset molempiin lajeihin ym.
C-jakso: teemana erilaiset stopparit ja kävelyt (mm. askelpysäytys).

Asustesuositus


Matalat tanssikengät (tanssilenkkarit, jazztossut tai muut matalat tanssikengät), vaatetus hikisen lajin mukaisesti.