#
#

Salsa ja muut latinotanssit


Lajiesittelyt

Salsa on kuubalaiseen soniin perustuva musiikki- ja tanssilaji, jonka kehityksessä myös Yhdysvaltojen latinokulttuurilla on vahva vaikutus. Nykyisin salsa on argentiinalaisen tangon ohella yksi maailmanlaajuisesti tunnetuimmista tansseista. Opetuksemme perusta on kansainvälinen cross-body style, jossa kuviot tehdään linjaan.
Kizomba on viime vuosien aikana kansainvälisille tanssilattioille noussut uutuus, angolalainen laji, joka on yhdistelmä tangoa, latinolajeja ja diskoa. Kizomba on helppo laji, ja sitä tanssitaan hitaahkoon slow beat -musiikkiin, joka on latinomaailmassa erittäin suosittua.
Samba gafieira on brasilialainen paritanssi, joka on ilmestynyt eurooppalaisten tanssifestivaalien ohjelmaan 2000-luvulla. Sekä Lontoossa että Pariisissa brasilialaispohjaiset tanssit ovat muodissa.
Bachata on Dominikaanisen tasavallan musiikkia ja tanssia, jonka nykymuodot kehittyivät 1960-luvulla, jolloin myös ensimmäiset bachata-levytykset tehtiin. Myös bachata tänä päivänä on kansainvälisesti yleinen tanssi.
Merengue on hyväntuulinen ja menevä, yksinkertaiseen askellukseen perustuva tanssi Dominikaanisesta tasavallasta.
Lambada oli muoti-iskelmä ja tanssi 80-luvun lopulla.
Semba on angolalaista musiikkia ja tanssia, ja kuten useimmat uudet club-tanssit, sekin on pohjavireeltään hauska ja yksinkertainen.
Cumbia on iloista pulppuavaa musiikkia ja tanssia Kolumbiasta.

OLEMME LOMALLA 9.7.-19.8.


Avaamme 20.8. uusissa tiloissa Klingendahlissa, os. Pyhäjärvenkatu 5, käynti Eteläpuiston puolelta, 1. krs.