FUSKU JA JIVE
Jive ja fusku ovat Suomessa yleisiä rokkitansseja. Jivessä tehdään ns. triple step (vaihtoaskel) ja rock-step (rokkiaskel), ja fuskussa kirjaimellisesti fuskataan tripla eli sen sijaan tehdään vain yksi askel. Yhdysvalloissa fuskun nimi onkin single time swing. Peruskuviot ovat näissä lajeissa samoja, ja siksi lajit on luontevaa pitää samalla kurssilla, mutta alkeiskurssilla keskitymme pelkästään fuskuun. Tanssiliikunnan kannalta jive on kuitenkin sporttisempi ja liikekieleltään rikkaampi tanssi. Koulussamme opetamme jiveä jokaiselle sopivaan rentoon jenkkityyliin.
Kurssien tasoryhmät
Numero kurssin nimen perässä tarkoittaa tasoa seuraavasti:
1 = alkeet (beginners)
2 = alkeisjatko (improvers)
3 = jatko (intermediate)
4-5 = edistyneet (advanced)
Kullakin tasokurssilla on vakioitu ohjelma, ja kaikille kursseille voi tulla myös yksin ilman ennakkoilmoittautumista.
Kurssien ohjelmat
Fuskun alkeet 4 x 60 min
Lajin perusteet sisältäen kädenalikäännökset ja paikanvaihdot.
Fuskun jatkokurssi ja jiven alkeet 4 x 60 min
Jiven perusaskel ja alkeiskurssin kuviot siihen. Molempiin lajeihin myös tuplakäsiotteesta lähteviä kuvioita.
Jive & fusku 3
Keskiviikkoisin klo 19-20. Kurssi sisältää erilaisia neljän kerran jaksoja, yht. 12 kertaa. Ryhmään voi aina uuden jakson alusta kakkoskurssin käymisen jälkeen.
Jaksojen teemat:
A: Spin käännös eri tavoilla.
B: Jiven rullaus.
C: Fuskun rullaus.
D: Erilaisia pysäyttäviä kuvioita (Stop & Go).
Kullakin jaksolla opiskellaan myös muitakin kuvioita.
Jive ja fusku 4
Kurssi sisältää erilaisia neljän kerran jaksoja, ja ryhmään voi tulla aina uuden jakson alusta, kun kolmoskurssi on käyty. Kurssia ei ole tarjolla joka kaudella, kts. ohjelma.
Jiveklubi (=taso 5)
Kausiryhmä torstaisin klo 19-20 alkaen aina syys- ja kevätkaudella (ei siis kesäisin). Klubeiksi sanotaan koulussamme tanssillisia ylimpiä ryhmiä, joissa saa treenata omalla tasollaan muiden vuosia aktiivisesti harjoitelleiden kanssa. Ryhmien ideana on sporttinen ja tanssillinen liikunnallisuus, mutta aina on myös opetusta ja uusia haasteita. Ryhmä edellyttää säännöllistä osallistumista.