LAVATANSSIKURSSIT

Suomessa yleisesti tanssittavia paritansseja sanotaan lavatansseiksi, koska nykyisin vain perinteiset tanssilavat tarjoavat mahdollisuuden tanssia monipuolista rytmimusiikkia. Tanssilajeja onkin siten kymmeniä. Ne jakaantuvat soitettavan musiikin mukaan erilaisiin ryhmiin, joita ovat mm. lattarit, rokkilajit ja perustanssit kuten valssi, foksi ja tango. Nykyisin paritanssi onkin aktiivinen liikuntaharrastus siten, että siihen kuuluu myös oman tanssitaidon aktiivinen kehittäminen tanssikursseilla. Alkavat kurssit löytyvät omalta sivultaan tästä.Aikatauluja voi tulostaa ja selata kalenterisivustoltamme.  

Tässä alla lavatanssikurssiemme ohjelmien esittely.

LAVATANSSIT 1  aloittaville

Lavatanssien alkeiskurssi maanantaisin klo 19-20 (+ mahdollisuus harjoitella klo 20.10 asti).Sisältö: suomalaiset perustanssit valssi, foksi ja tango. Kurssilla on kaksi erilaista kolmen kerran jaksoa, ja voit aloittaa jommankumman jakson alusta:Jakso A. Valssin ja foksin alkeet, valssin perusaskel ja oikea käännös, foksin perusaskel ja oikea keinukäännös.Jakso B. Tangon alkeet, perusaskel ja kaksi tangon kuviota.Tunneilla opetellaan lisälajina myös kävelyhumpan alkeet.

LAVATANSSIT 2  jatkoa alkeiskurssille

Maanantaisin klo 20.10-21.15 (+ mahdollisuus tanssia klo 21.30 asti).  Sisältö: kaikkien perustanssien (valssi, foksi, tango) jatkokuviot ja uutena lajina mm. hidas valssi alkeet. Lisäksi kurssilla on teematunteja muista lajeista.Suositus: käy kurssia mahdollisimman säännöllisesti noin vuoden verran, jolloin saat hyvät valmiudet lavoilla tanssimiseen.Kurssi sisältää erilaisia 2-3 kerran jaksoja, ja voit aloittaa minkä jakson alusta tahansa:Jakso A. Perustanssit valssi, foksi ja tango. Valssin vasen käännös ja peruskuvioita foksiin & tangoon.Jakso B. Tangon ja foksin kaikki peruskuviot.Jakso C. Valssi ja foksi linjaan liikkuen. Valssin oikea käännös 2 tahdilla & nopea foksi.Jakso D. Hidas valssi alkeet.Lisäksi ryhmässä järjestetään erilaisia yhden kerran teemailtoja muista lajeista. Viikko-ohjelma on katsottavissa kalenteri-sivulta.

LAVATANSSIT 3  jatkoa kakkoskurssille

Jatkoa maanantain kakkoskurssille keskiviikkoisin klo 20-21.15.Sisältö: erilaisia 2-4 kerran jatkotason kursseja, esim. seuraavat:

Tango 2 – sisältönä vasemmat käännökset & promenadi. Jatkoa maanantai-ryhmien tangonopetukselle.Tango 3 – promenadikäännös & kakkoskurssin kuvioitten kertaus.Hidas valssi 2 – jatkoa alkeiskurssille. Teemana vasemmat käännökset ja ns. ulkoinen vaihto (outside change).Hidas valssi 3 – spinkäännös ym.Hidas foksi alkeet – pohjaksi tälle kurssille foksin peruskuvioitten osaaminen (lavatanssit 2).Foksin kuvioyhdistelmät 1-2, kahden kerran teemakurssi.Nopean foksin teemaillatBlues teemaillat

Ryhmän viikko-ohjelman voi katsoa kalenteri-sivulta.

PERINNELAJIT

POLKKA, JENKKA & MASURKKA ovat historiallisesti vanhimpia tanssilajeja Suomessa, joten nimitämme niitä perinnelajeiksi. Kursseja niistä järjestetään vähintään kerran vuodessa.Polkasta opetamme sekä perinteistä hyppypolkkaa että helpommin omaksuttavaa laukkapolkkaa (galop), jota tanssitaan esim. naapurimaassamme Virossa sekä useissa Keski-Euroopan maissa kuten Puolassa.Swingpolkka on uudempi tanssitulokas, jota alettiin opettaa 1990-luvulla. Perusaskel perustuu kantakosketukseen ja kevyeen hyppyyn, ja muutoin lajissa käytetään  rokkilajien alkeiskuvioita. Järjestämme alkeiskurssin yleensä kerran vuodessa. Kurssille osallistumiseen ei tarvita polkan perustaitoja. Polkkatunnit ovat yleensä viikonloppuisin joko lauantaisin tai sunnuntaisin.