ARGENTIINALAINEN TANGO

Kaikkialle maailmaan levinnyt argentiinalainen tango on tyylikäs tanssi, jolla on pitkä historia 1800-luvun lopulta alkaen. Nykyään laji on yksi kansainvälisimmistä tansseista, ja tunneillamme luomme kuvan paitsi sen keskeisistä liikemateriaaleista myös lajin historiallisesta kehityksestä. Lisäksi suunnittelemme kurssiemme sisällön siten, että opetuksemme perusteella pystyy tanssimaan tangoa myös ulkomaisissa tangotapahtumissa.

TASOKURSSEJA on koulussamme kolme: alkeiskurssi, jatkoryhmä ja kolmostaso.

Alkeiskurssilla tutustutaan tangokävelyyn, tanssiasentoon ja keskeisiin kuvioihin, joita ovat mm. ocho, ocho cortado ja molinete. Lisäksi opetellaan tangotansseissa eli milongoissa tanssittavia muita lajeja, joita ovat tangovalssi ja milonga. Viimeksi mainittu sana tarkoittaa paitsi tanssin nimeä myös tangotansseja.
Alkeiskurssimme järjestetään pääsääntöisesti syys- ja kevätkaudella, ja kurssi on kauden mittainen.
Kevätkauden alkeiskurssi alkaa su 14.01. klo 19-20.

Jatkoryhmässä ohjelma kausittain vaihtelee, ja siinä laajennetaan tangon liikemateriaalien tuntemusta siten, että tutuksi tulevat mm. barridat, ganchot, erilaiset molinete-variaatiot ja ns. ristisysteemi. Edelleen keskitytään kansainvälisesti tunnetuimpiin kuvioihin, joita tanssitaan milongoissa (=tangotansseissa) kaikkialla maailmassa. Jatkoryhmä on suunniteltu siten, että siinä harjoitellaan vähintään kaksi vuotta ennen siirtymistä kolmostasolle.

Kolmostasolla kuviomateriaali on laajaa, ja tutkimme myös haasteellisempia ja uudempia variaatioita tangon liikekielestä. Kaikissa tasoryhmissä opetellaan myös tangovalssia ja milongaa.

MUITA TANGON LAJEJA

Canyengue on vanhaa argentiinalaista tangoa, jota eräät argentiinalaiset opettajat, etenkin Martha Anton ja Luis Gordona, ovat opettaneet kansainvälisesti 1990-luvulta lähtien. He myös vierailivat opettamassa koulussamme 1998. Lajille on ominaista vahvasti nojaava tanssiasento ja yksinkertainen kävelyyn perustuva liikekieli. Tarjoamme canyengue-kursseja teemakursseina noin joka toinen vuosi. Lajiin voit tutustua seuraavasta videosta, jossa Martha Anton esiintyy nykyisen partnerinsa kanssa:


Bachatango
on puolestaan uusi tanssilaji, jonka perusaskel pohjautuu bachataan mutta kuviot tulevat argentiinalaisesta tangosta. Musiikkina lajissa käytetään electrotangoa, joka rytmisesti on sähäkkää beatmusiikkia tangon melodioin. Tätäkin lajia tarjoamme teemakursseina noin joka toinen vuosi. Parhaimmillaan bachatango on kaunista tangotanssia, ja voit tutustua siihen seuraavasta videolinkistä, jossa esiintyy lajia kehittänyt itävaltainen tanssinopettajapari: