HIDAS VALSSI

Hidas valssi on nykyisin tanssiorkestereitten ohjelmistoissa yleisempää kuin perinteinen nopea valssi. Laji on hyvin suosittua myös tanssinharrastajien keskuudessa. Yleensä hitaalla valssilla tarkoitetaan englantilaista hidasta valssia, joka kuuluu myös tanssiurheilun vakiotansseihin. Perusaskel on siinä viejän kannalta eteen-sivulle-yhteen.

Amerikkalainen valssi on toinen hitaaseen valssimusiikkiin tanssittava laji, jossa perusaskel on hiukan heilurimainen askelikko ohi-sivulle-paikalla. Kuviot ovat erilaisia kuin englantilaisessa hitaassa valssissa.

Fuusiovalssi on puolestaan molempien yhdistelmä siten, että se on hyvin rikkaasti kuvioitua valssia, jossa käytetään monenlaisia vaikutteita muistakin kuin vain hitaan valssin lajeista.

Peruskurssit (tasot 1-3)

Hitaan valssi alkeiskurssi on maanantaisin LAVATANSSIT 2 -ryhmässä. Tällöin opetellaan perusaskel ja oikea käännös.
Hitaan valssi jatkokurssi on keskiviikkoisin LAVATANSSIT 3 -ryhmässä. Sisältönä ovat vasemmat käännökset ja ns. ulkoinen vaihto (outside change).
Kolmoskurssi on sekin LAVATANSSIT 3 -ryhmässä keskeisenä sisältönään spin-käännös.

Kurssit edistyneille

Hidas valssi 4 ja 5 ovat jaksokursseina lauantain slovariryhmässä klo 16-17. Näissäkin on vakioitu kurssiohjelma.
Hidas valssi 6 on lyhyinä 3-4 kerran jaksoina kerran kaudessa järjestettävä tasaparikurssi niille, jotka kaipaavat lisää haasteita ja haluavat kehittää tanssiaan valitun parin kanssa kohti yhä parempaa kehonhallintaa ja suoritusta.
Fuusiovalssin kurssit järjestetään jaksokursseina lauantain slovariryhmässä. Ykköskurssin eli aloittamisen pohjaksi riittää hitaan valssin kolmoskurssin asioiden tanssillinen osaaminen.
Amerikkalaisen valssin alkeita järjestetään lähinnä teemailtoina, mutta lajin perusaskel ja muutama kuvio opetetaan fuusiovalssin kurssilla.