SALSA JA MUUT LATINOTANSSIT

Lattareita eli latinolajeja ovat mm. salsa, cha cha, rumba ja bachata. Näitä rytmejä voi tanssia nykyisin tanssilavoillakin.

Salsa
on argentiinalaisen tangon ohella yksi maailmanlaajuisesti tunnetuimmista tansseista. Opetuksemme tyyli on kansainvälinen ns. cross-body style, joka on hyvä pohja salsan tanssimiseen missä päin maailmaa tahansa. Laji on ohjelmassamme vakituisesti.

Bachata on Dominikaanisen tasavallan musiikkia ja tanssia, ja helppoutensa vuoksi se on kovasti yleistynyt myös Euroopassa. Tarjoamme bachata-kursseja säännöllisesti joka kausi. Peruskurssit 1-2 antavat pohjan, ja kolmostasolla kurssiohjelmien saattavat kausittain hieman vaihdella. Tällä hetkellä laji on koulussamme hyvin suosittua.

Cumbia on iloista pulppuavaa musiikkia ja tanssia Kolumbiasta salsan rytmissä. Opetamme lajia lyhyinä tutustumisjaksoina lähinnä salsaklubin latinovartissa. Salsa antaa hyvän pohjan myös cumbian tanssimiseen.

Merengue on hyväntuulinen yksinkertaiseen askellukseen perustuva tanssi Dominikaanisesta tasavallasta. Opetamme lajia joskus salsakurssien osana.

Kizomba on ns. afrolatinotanssi, joka on hissukseen tullut osaksi eurooppalaistakin tanssilajistoa viimeisten 10 vuoden aikana. Kizomba on hidas tanssi, jota luonnehditaan angolalaiseksi tangoksi. Tarjoamme siitä tutustumistunteja 1-2 kertaa vuodessa.

Suomessa yleiset lattarit rumba ja cha cha

Suomalaisilla tanssilavoilla tanssiurheilupohjaiset lattarit ovat olleet yleisiä käyttötansseja jo kauan, etenkin cha cha ja rumba, jota tanssitaan bolero-musiikkiin. Aiemmin myös samba oli melko yleinen tanssirytmi lavaorkestereitten ohjelmistoissa, mutta sen soittaminen on nykyisin vähentynyt.
Cha cha ja rumba ovat kurssiohjelmistossamme jatkuvasti joka kaudella.
Neliörumba on toinen boleromusiikin laji, josta tarjoamme tutustumiskursseja joka vuosi.
Sambaa tarjoamme 1-2 kertaa vuodessa teematunteina tai lyhyinä jaksoina.

Aikataulut kevätkaudella 2023

ALKEISTA LÄHTEVÄT KURSSITBachata alkeet alkaa to 9.3. klo 20-21. Alkeiskurssin jälkeen ryhmä jatkaa jatkokurssina koko loppukauden.­Salsa alkeet tiiviskurssi la 11.3. klo 12.30-14. Mukana slovarisalsa eli Night Club Two Step. Ilmoittaudu ennakkoon!Salsa alkeisjatko tiiviskurssi la 18.3. klo 12.30-14.Cha cha ja rumba alkeet tiiviskurssi la 25.3. klo 12.30-14. Ilmoittaudu ennakkoon!Cha cha & rumba alkeisjatko tiiviskurssi la 1.4. klo 12.30-14.

JO TANSSIVILLECha cha 6 alkaa ti 7.3. klo 19-20 (4 kertaa). Paritanssijan tekniikka to 30.3. klo 17.20-17.50. Solo- eli yksintanssitunti lattareiden tekniikkaa (cha cha, rumba, salsa). Hinta 7 €/30min.